Studio SVDH - SVDH Design
1088
page-template-default,page,page-id-1088,theme-bridge,bridge-core-2.1.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Sabine van der Ham

Meet the designer

Nederlands ontwerpster Sabine van der Ham weet op geheel eigen wijze een interieur vorm te geven. Haar visie op maatwerk oplossing voor product en interieur is vernieuwend en innovatief. SVDH DESIGN is gespecialiseerd in het ontwerpen van kantoor, restaurant, hotel, woning en product design. Van een schetsvoorstel tot technische tekening en lichtplan tot een 3D visualisatie.

Tevens is Sabine gespecialiseerd in het maken van bijzondere verlichting armaturen. Naast de verschillende verlichting collecties van SVDH DESIGN is het ook mogelijk om een ontwerp op maat te laten maken. Sabine weet de wensen van haar klanten perfect te vertalen in duurzame, milieuvriendelijke verlichtingsoplossingen.

Ze ontwerpt vanuit de visie van circulaire economie; verantwoord gebruik en hergebruik van materialen. Teneinde deze filosofie te waarborgen is Sabine nauw betrokken bij het ontwerpproces van al haar maatwerk oplossingen.

LICHT

LICHTCONCEPT
LICHTBEREKENINGEN
LICHTPLAN OP TEKENING
KOSTENRAMING
MAATWERK OPLOSSINGEN

PRODUCT

CONCEPTONTWIKKELING
SCHETSONTWERP
MAATWERK OPLOSSINGEN
TECHNISCHE TEKENINGEN
VISUALISATIES

INTERIEUR

CONCEPTONTWIKKELING
INRICHTING VOORSTEL
MATERIALISATIE
3D VISUALISATIES
TECHNISCHE TEKENINGEN

Gebruikte materialen

Materiaal ledwood boomstam lamp hanglamp

LEDWOOD

De productie van de Ledwood serie begint bij de samenwerking met Staatsbosbeheer. Deze staat garant voor een verantwoorde aanvoer van hout. Oude of zieke bomen, veelal eiken, die door Staatsbosbeheer worden gekapt, krijgen bij SVDH Design een speciale bewerking. De originele structuur en natuurlijke nerven worden benadrukt, waarna ze verzaagd worden tot de Ledwood Large. Het hout dat overblijft na productie van de Ledwood Large, wordt gebruikt voor de Ledwood Small. Voor de Ledwood Wall worden van dikke stammen met bijzondere, grillige vergroeiingen schijven gezaagd. Zo wordt al het hout optimaal gebruikt. De Ledwood Art wordt vervaardigd uit mooi gevormd drijfhout. Alle ontwerpen uit de Ledwood serie zijn voorzien van energiezuinige LED lichtbronnen.

HONEYCOMB

SVDH Design weet op creatieve wijze nieuwe toepassingen te ontdekken voor bestaand, maar soms onbekend materiaal. De Honeycomb serie geeft gerecycled honingraatkarton, dat voornamelijk onzichtbaar wordt toegepast in de interieur-, auto- en vliegtuigindustrie, een leven in de spotlights. De uit restmateriaal verkregen stukken vormen de basis voor de lampenkappen, die in een handmatige productieproces worden vormgegeven. In de ontwerpen dient uitsluitend LED verlichting toegepast te worden. De Honeycomb serie heeft een spectaculair eigen karakter en illustreert dat een groter bewustzijn voor duurzaamheid perfect samengaat met originaliteit in ontwerp.

Materiaal honingraat lamp
Materiaal twiggy DIY hanglamp

TWIGGY

De Twiggy collectie, ontworpen door Sabine van der Ham, is herkenbaar aan de kartel structuur. Kartelrollen is confessionele draaibank techniek binnen de staalindustrie en heeft als functie om bouten en moeren van extra grip te voorzien. De armaturen zijn vervaardigd uit natuurlijke edelmetalen welke van zichzelf al een prachtig uiterlijk hebben. Het kleine pendel formaat zorgt ervoor dat dit armatuur op veel verschillende vormen kan worden toegepast. Wanneer het aansluitpunt zich op de wand of elders op het plafond bevindt, is het mogelijk om met bijpassende kabelklemmen een grafisch lijnenspel te creëren. Hierdoor is geen één ontwerp hetzelfde en is er voor elke binnenruimte een passende oplossing mogelijk.