GALGENWAARD SPORTCENTRUM

Opdrachtgever

Gemeente Utrecht

Omschrijving

Het nieuwe ontwerp voor de entree van het sportcentrum, in opdracht van de gemeente Utrecht, is gericht op het verbeteren van de aantrekkelijkheid voor het publiek en het optimaliseren van de gebruikservaring. De huidige inrichting werd als niet uitnodigend ervaren en bood onvoldoende duidelijkheid over de locatie van de receptie en de interne routing.

Om de routing duidelijker te maken heeft SVDH voorgesteld om de entree meer naar voren te brengen, zodat deze direct zichtbaar en toegankelijk is voor bezoekers. Door gebruik te maken van narrowcasting kan belangrijke informatie, zoals de locatie van de receptie, openingstijden en actuele evenementen, duidelijk gecommuniceerd worden aan gebruikers.

De wachtruimte werd niet optimaal benut. Dit is geoptimaliseerd door verschillende zitelementen toe te voegen. Deze zitelementen zijn flexibel inzetbaar, waardoor ze geschikt zijn voor diverse sportevenementen. Op deze manier kunnen bezoekers comfortabel verblijven tussen, voor of na wedstrijden.

Al met al is het nieuwe ontwerp niet alleen de functionaliteit van de entree verbeteren, maar ook de algehele ervaring van bezoekers van het sportcentrum verrijken.

KLeuren

Ons kleurenpalet voor het nieuwe ontwerp van de entree is zorgvuldig samengesteld. We hebben gekozen voor de  groen en geeltinten van de Galgenwaard huisstijl, aangevuld met eikenhout en wit als verfrissende accenten. Deze kleuren roepen specifieke associaties op en dragen bij aan de beleving van de ruimte.

  • Groen en geel staan symbool voor natuur, vitaliteit en positiviteit. Groen straalt rust, vernieuwing en harmonie uit, terwijl geel vrolijkheid, optimisme en energie symboliseert. Door deze kleuren te integreren creëren we een levendige en uitnodigende sfeer.
  • Eikenhout voegt warmte, robuustheid en authenticiteit toe aan het ontwerp, waardoor een gevoel van stabiliteit en verbondenheid met de natuur ontstaat.
  • Wit staat voor zuiverheid, eenvoud en frisheid, en biedt tevens ruimte voor andere kleuren om te stralen. In combinatie met groen, geel en eikenhout zorgt wit voor een gebalanceerd en licht geheel, waardoor de entree een uitnodigende en frisse uitstraling krijgt die bezoekers verwelkomt met een gevoel van comfort en gastvrijheid. 


Wat opdrachtgevers over ons zeggen

De samenwerking met SVDH Design was buitengewoon prettig. Ze hebben een uitstekend begrip van onze wensen en weten deze te vertalen naar praktische en creatieve oplossingen voor het interieur. Het resultaat mag er zijn; een geslaagd project dankzij hun toewijding en vakmanschap. Wij kunnen SVDH. Design van harte aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar hoogwaardig interieurontwerp.

– Lowi Bode / Gemeente Utrecht, Sportcentrum Galgenwaard

before After