Play Video about SVDH DESIGN & LIGHTS - Sabine van der Ham

CREËERT, VISUALISEERT EN DENKT MEE

Indeling, verlichting, meubilair, materialen en kleuren kunnen veel doen voor een interieur. Al sinds 2011 vertaalt SVDH de identiteit en bedrijfssfeer van bedrijven naar passende interieurs voor kantoor, onderwijs, hotel of restaurant. SVDH is sterk in conceptontwikkeling, het ontwerpen van inspirerende interieurs (SVDH.Design) én lichtplannen  (SVDH.Lights) en begeleidt projecten tot aan de perfecte oplevering.

SVDH pakt de meest uiteenlopende ‘design & build’ projecten aan. Van kleine en intieme eetgelegenheden, tot aan de grootste kantoorruimtes. Bij SVDH kan de klant ervoor kiezen om het gehele project, of enkel een gedeelte hiervan uit handen te geven.

Zo is het voor SVDH mogelijk om enkel het design van een ruimte te creëren, maar kan ook de realisatie (build) van de ruimte volledig worden verzorgd. Met een compleet team aan specialisten kunnen de ontworpen interieurs dus ook écht worden gerealiseerd. 

Bij volledige ‘design & build’ projecten draagt SVDH al vanaf het begin de verantwoordelijkheid voor het ontwerp, het budget, de planning en de realisatie. Er wordt al vanaf het begin meegekeken met de bouwkundig architect naar de indeling, lichtinval, verlichting en kleur van de ruimte. Zo komt het interieur er écht uit te zien zoals het vooraf is ontworpen.

Kantoor interieurinrichting werkplekken

Kantoor

Het interieur is een belangrijk visitekaartje van een bedrijf, niet alleen voor de klanten, maar ook voor de medewerkers. Ze brengen er samen op kantoor immers veel tijd door, in sommige gevallen zelfs meer dan met hun partner of gezin thuis. Een mooie aankleding zorgt voor een sfeer waarin medewerkers zich goed voelen, ze voelen zich al snel creatiever en productiever. Een doordacht interieur  maakt deel uit van een bedrijfscultuur en geeft een gevoel van verbondenheid. Het is het verlengde van een visie en identiteit en het laat zien waar je als bedrijf voor staat.

Een interieur dat creativiteit en positiviteit stimuleert, mensen goed laat voelen en zorgt voor verbinding: dát is wat SVDH wenst te realiseren middels zakelijke interieurs op maat . Daarbij wordt er ook gekeken naar de toekomst. Er worden zoveel mogelijk oude materialen en meubels hergebruikt in het ontwerp en er wordt veel gewerkt met biobased materialen van natuurlijke oorsprong. Zo draagt SVDH bij aan een duurzamere wereld.

Met een mooi interieur kun je mensen verleiden: medewerkers, relaties en zelfs toekomstige rekruten.

Onderwijs

Het interieur voor primair onderwijs, middelbaar onderwijs, universiteiten en andere onderwijsinstellingen wordt dagelijks door vele honderden leerlingen gebruikt. Het is daarom belangrijk dat het interieur ook na vele jaren intensief gebruik nog steeds kwalitatief en functioneel in orde is. Een inspirerend en stijlvol interieur stimuleert leerlingen en studenten tot betere leerprestaties. De keuzes over het interieur van een schoolgebouw geven vorm aan de identiteit van de school. 

Een interieur is een afspiegeling van de missie en visie van de onderwijsinstelling. Het is daarom belangrijk dat de school een grote inspraak heeft in het ontwerp van het interieur (SVDH.Design). De ideeën en verschillende opties worden altijd afgestemd met de opdrachtgever. Zo wordt er toegewerkt naar een eindresultaat waar iedereen blij mee is.

Een eerste indruk maak je maar één keer.
Bij de keuze van de school gaan kinderen en ouders voor een belangrijk deel af op de sfeer in het gebouw. Het is daarom belangrijk dat de eerste indruk de juiste is.

The designs we deliver

Svdh Zandi verlichting
Svdh Zandi verlichting

Horeca

De kracht van een horecagelegenheid waar gasten zich thuis voelen, is dat alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn; het aanbod, de locatie en de inrichting. Of het nu een sterren eetgelegenheid of een bedrijfsrestaurant betreft: het is belangrijk dat een eetgelegenheid een prettige sfeer uitstraalt. Dat is hetgeen wat bezoekers het meest zullen onthouden. Daarom is het wenselijk dat het interieur goed aansluit bij het publiek. Een interieur moet onderscheidend genoeg zijn om onthouden te worden.

De lichtkeuze is een belangrijke keuze als het gaat om het creëren van de juiste sfeer. SVDH is gespecialiseerd in lichtplannen op maat. Verlichting is veel meer dan enkel een bolletje in een lamp draaien, met licht kun je zorgen voor de juiste gezellige en romantische sfeer. Met de juiste armaturen geeft licht een extra dimensie aan een ruimte.

De sfeer in een restaurant is heel belangrijk.
Mensen beoordelen een restaurantbezoek onder andere op de sfeer in het restaurant.

Net even dat opstapje nodig
voor een goede werk/leefruimte?

of kunnen we op een andere manier helpen?

Hotel

Het geheim van een goed hotel is, naast gastvrijheid, een passend interieur. Het is wenselijk om gasten een prettige verblijfservaring te bezorgen met een echt wow-factor. De ultieme hotelervaring is een combinatie van comfort, ontspanning en luxe. Een hotel is niet enkel een plek om te overnachten, het is een complete ervaring. De juiste beleving begint bij de inrichting van het hotel. De inrichting van de kamers, lobby en eetruimtes bepalen de uitstraling van het hotel, maar vooral ook het comfort van de gasten.

Hotelruimtes worden gewoonweg vaak gebruikt. Het is daarom belangrijk dat het interieur daar ook tegen bestemd is. Door tactische keuzes te maken in meubilair en materialen ontstaat er een interieur dat klaar is voor veelvuldig gebruik en wel tegen een stootje kan.

Een hotel met een eigen karakter, creatief interieur en het wow-gevoel. Dat spreekt aan!

stappenplan / werkwijze

Svdh Vancis middenplein interieurinrichting

Voor elke opdracht, wordt er eenzelfde werkwijze gehanteerd. De interieurs worden altijd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever ontworpen. Zo wordt er gezamenlijk een interieur gecreëerd dat perfect aansluit op de bedrijfscultuur, missie en visie.

Bij het ontwerpen van het toekomstige interieur staan de eindgebruikers van de ruimte altijd voorop. Wat vinden de gebruikers belangrijk? Hoe kan het interieur zo goed mogelijk aangesloten worden op het doel van de ruimte? Moet het interieur bijvoorbeeld rust uitstralen of juist een stimulerende werking hebben?

Op basis van de eisen van de opdrachtgever en aanvullend onderzoek zal het ontwerp worden vormgegeven. Tussendoor worden de ideeën en verschillende opties altijd afgestemd met de opdrachtgever. Zo wordt er toegewerkt naar een eindresultaat waar iedereen blij mee is.

01

kennismaking

De eerste stap is uiteraard een kennismaking. We zullen tijdens deze kennismaking in gesprek gaan over de wensen en behoeftes voor de uiteindelijke ruimte. Het gesprek is van belang voor de eerste conceptschetsen waarin wij al een beeld proberen te schetsen over hoe de ruimtes eruit komen te zien.

02

Schetsontwerp

De tweede stap is een Programma van Eisen (PvE) op te stellen samen. Een PvE is de afspraak die we maken over wat een design minimaal moet bevatten. Vervolgens worden de eerste ontwerpen en conceptschetsen gemaakt die aansluiten op het kennismakingsgesprek en de PvE.

03

voorlopig & definitief ontwerp

In deze stap zullen de eerste conceptschetsen gepresenteerd worden, hierna zal het ontwerp verder uitgewerkt worden. Na de presentatie ontvangen wij graag feedback. Zo kunnen wij de conceptschetsen aanpassen op de ontvangen feedback. Hierna worden de ontwerpen door middel van 2D en 3D visualisaties beeldend in werkelijkheid gebracht.

04

realisatie

Wanneer het ontwerp is goedgekeurd is deze klaar voor realisatie. Dit gebeurd in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners en leveranciers. Het grootste compliment wat wij kunnen ontvangen is wanneer wij de deur achter ons dicht trekken, de klant zich thuis voelt in de nieuwe werk/leefomgeving.