Goede verlichting wordt vaak onderschat. Wij denken graag mee!
Aan de slag!
balance between elements and space

Geef licht aan ruimte

Het belang van goede verlichting wordt vaak onderschat. Je kunt alles weghalen uit een interieur, bijvoorbeeld een stoel of een bank, maar een ruimte is niet bruikbaar zonder licht. Wanneer een ruimte niet goed verlicht is, is dat direct merkbaar en vaak erg hinderlijk. Is licht er wel, dan valt het niet op. Het is gek, maar licht hoort eigenlijk niet op te vallen.

Gek genoeg wordt er vaak pas aan het einde van het interieurproces nagedacht over licht. En dat terwijl het maken van een plan voor verlichting juist aan het begin van het proces zou moeten komen. Al tijdens het ontwerpen van het interieur moet er nagedacht worden hoe de ruimte het beste verlicht zou kunnen worden.

Licht is altijd om ons heen. Ik geniet van zonnestralen die, verstrooid door objecten, een spannend lichtspel vormen of diamanten toveren op het water. Deze mooie lichtmomenten zijn gevangen in mijn ontwerpen. De verrassende vormgeving verheft de armaturen tot ware kunst en geeft het licht een extra dimensie. Met hergebruik van materialen wil ik bijdragen aan het behoud van mijn inspiratiebron; de natuur.

~Sabine van der Ham

onze collectie

Er is genoeg reden om in te zetten op verlichting. SVDH.Lights voert een ruim assortiment aan unieke zelf ontworpen armaturen. SVDH benadert het ontwerpen van armaturen vanuit een unieke invalshoek. Door eerst na te denken over welk lichteffect en gevoel er gecreëerd moet worden, kan er daarna een armatuur in de juiste vorm en van het juiste materiaal worden ontworpen.

Svdh trigami kleuren

Ontwerpen

Tijdens het ontwerpen van de armaturen wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Herbruikbare materialen en grondstoffen krijgen een nieuwe functie krijgen in het ontwerp. Zo komt het hout van de boomstamlamp, uit de ledwood-collectie, van bomen die gekapt worden door Staatsbosbeheer en zijn de Zandi-lampen gemaakt van 3D-geprint zand. Door duurzame materialen middels innovatieve oplossingen te hergebruiken, worden er unieke en milieuvriendelijke armaturen  gecreëerd.

In het ontwerpproces wordt er nauw samengewerkt met andere bedrijven. Een productontwikkelingsproces is een arbeidsintensief project waar veel verschillende partijen aan te pas komen. Door iedereen te laten doen waar hij goed in is, kunnen de krachten worden gebundeld en ontstaan er unieke en kwalitatieve armaturen.

Net even dat opstapje nodig
voor een goede werk/leefruimte?

of kunnen we op een andere manier helpen?

Binnen de geometrische Trigami collectie staat de gelijkzijdige driehoek centraal. Door de sterke eigenschappen van de driehoekvorm is het een vorm binnen de architectuur dat wordt gebruikt als fundament. De Trigami collectie is hierop geïnspireerd en SVDH. Lights heeft deze techniek op een vernieuwende manier toegepast.
Fujitsu interieurontwerp vergaderruimte verlichting
Schaeffler kantoorontwerp verlichting