HKV amersfoort

Omschrijving

SVDH heeft het ontwerp verzorgd voor de vernieuwde werkomgeving van HKV Lijn in Water Amersfoort. Als toonaangevende speler op het gebied van watermanagement omarmt HKV Lijn in Water een driedelige missie. Ze streven naar een veilige, duurzame leefomgeving voor iedereen, van medewerkers en opdrachtgevers tot collega-bedrijven, leveranciers en de gehele maatschappij.

Bij de herinrichting van de locatie in Amersfoort hebben we geen sloopwerk verricht, maar juist bestaande elementen behouden en verbeterd. We hebben nieuwe elementen toegevoegd en hebben actief gebruikgemaakt van recycling en upcycling. Dit betekent dat we materialen hebben hergebruikt en getransformeerd om ze een nieuwe, waardevolle functie te geven. Door deze aanpak hebben we niet alleen de bestaande ruimte geoptimaliseerd, maar ook bijgedragen aan een meer duurzame en milieuvriendelijke omgeving in Amersfoort.

HKV lijn in water plattegrond kantoor HKV lijn in water plattegrond kantoor
Indeling

Op de plattegrond is duidelijk te zien dat we gebruik hebben gemaakt van de bestaande ruimtes. We hebben projectkamers en vergaderruimtes gecreëerd binnen deze ruimtes. Door extra ruimtes te creëren, konden we ook belruimtes en een ruime vergaderruimte realiseren. De werkplekken zijn strategisch verspreid om een rustige werkomgeving te bevorderen. Daarnaast hebben we een grote lunch- en ontvangst ruimte toegevoegd, waardoor er ook ruimte is voor informele ontmoetingen en sociale interactie tussen medewerkers.

Ontwerp

Het creatieve concept is doordrenkt met een diepgaand onderzoek naar de indentiteit van het bedrijf, zijn activiteiten en huisstijl. De inspiratie uit de essentie van water, weerspiegelt doordacht de functie van het bedrijf en omarmt visuele en symbolische elementen zoals erosie, droogte, zand, duinen, eb en vloed. Het resultaat is een zorgvuldige vertaling die de diepere betekenissen van water integreert.

De kern van het ontwerp wordt gevormd door de golvende beweging, die op zijn beurt de dynamiek en veelzijdigheid van water representeert. De gestileerde golfpatronen die door de ruimtes lopen, creëren een gevoel van continuïteit en verbinding. Deze keuze draagt niet alleen bij aan de esthetiek maar weerspiegelt ook de kernactiviteit van HKV.

HKV lijn in water concept kantoor
KLeuren

Het kleurenpalet, geïnspireerd door natuurlijke elementen, draagt bij aan zowel de esthetiek als symboliek van het ontwerp.

  • Het diepe blauw vertegenwoordigt de diepte van water, het roept een gevoel van kalmte en betrouwbaarheid op.
  • De zachte zandkleuren en aardetinten weerspiegelen de natuurlijke omgeving van het strand en de duinen. Deze kleuren dragen bij aan een warme en uitnodigende sfeer, terwijl ze ook de verbinding met de aarde benadrukken.
  • De bruintinten, geïnspireerd op erosie en droogte, kunnen symbool staan voor de uitdagingen waarmee watermanagement te maken heeft. Ze voegen een element van realisme toe aan het ontwerp en herinneren aan de missie van HKV om duurzame oplossingen te bieden.
  • Het groen van het landschap symboliseert frisheid, groei en harmonie met de natuur. Dit draagt bij aan een gevoel van duurzaamheid en evenwicht, wat aansluit bij de waarden van HKV.

De combinatie van deze kleuren creëert niet alleen een rustgevende sfeer maar draagt bij aan de ervaring van de ruimte.