HKV Lelystad

Omschrijving

SVDH heeft het ontwerp verzorgd voor de vernieuwde werkomgeving van HKV Lijn in Water Lelystad. Als toonaangevende speler op het gebied van watermanagement omarmt HKV Lijn in Water een driedelige missie. Ze streven naar een veilige, duurzame leefomgeving voor iedereen, van medewerkers en opdrachtgevers tot collega-bedrijven, leveranciers en de gehele maatschappij.

Bij de herinrichting van de locatie in Lelystad stond het bevorderen van openheid en verbondenheid in de werkomgeving centraal. Voorheen afgesloten ruimtes zijn getransformeerd tot samenwerkingszones, waardoor medewerkers nu een inspirerende omgeving ervaren die samenwerking stimuleert. Deze aanpassingen dragen bij aan een positieve werkcultuur en een verhoogd gevoel van betrokkenheid bij het team.

Ontwerp

Het creatieve concept is doordrenkt met een diepgaand onderzoek naar de indentiteit van het bedrijf, zijn activiteiten en huisstijl. De inspiratie uit de essentie van water, weerspiegelt doordacht de functie van het bedrijf en omarmt visuele en symbolische elementen zoals erosie, droogte, zand, duinen, eb en vloed. Het resultaat is een zorgvuldige vertaling die de diepere betekenissen van water integreert.

De kern van het ontwerp wordt gevormd door de golvende beweging, die op zijn beurt de dynamiek en veelzijdigheid van water representeert. De gestileerde golfpatronen die door de ruimtes lopen, creëren een gevoel van continuïteit en verbinding. Deze keuze draagt niet alleen bij aan de esthetiek maar weerspiegelt ook de kernactiviteit van HKV.

HKV lijn in water concept kantoor
KLeuren

Het kleurenpalet, geïnspireerd door natuurlijke elementen, draagt bij aan zowel de esthetiek als symboliek van het ontwerp.

  • Het diepe blauw vertegenwoordigt de diepte van water, het roept een gevoel van kalmte en betrouwbaarheid op.
  • De zachte zandkleuren en aardetinten weerspiegelen de natuurlijke omgeving van het strand en de duinen. Deze kleuren dragen bij aan een warme en uitnodigende sfeer, terwijl ze ook de verbinding met de aarde benadrukken.
  • De bruintinten, geïnspireerd op erosie en droogte, kunnen symbool staan voor de uitdagingen waarmee watermanagement te maken heeft. Ze voegen een element van realisme toe aan het ontwerp en herinneren aan de missie van HKV om duurzame oplossingen te bieden.
  • Het groen van het landschap symboliseert frisheid, groei en harmonie met de natuur. Dit draagt bij aan een gevoel van duurzaamheid en evenwicht, wat aansluit bij de waarden van HKV.

De combinatie van deze kleuren creëert niet alleen een rustgevende sfeer maar draagt bij aan de ervaring van de ruimte.

HKV lijn in water plattegrond kantoor HKV lijn in water plattegrond kantoor
Indeling

Op de plattegrond is te zien dat meerdere wanden zijn verwijderd of verplaatst, wat heeft geleid tot een toename van openheid en verbinding tussen de medewerkers. Tegelijkertijd zijn er op verschillende locaties focus- of belruimtes gecreëerd om een rustige werkomgeving te behouden. Deze aanpassingen zorgen voor een balans tussen een open, verbonden werkomgeving en de noodzaak van individuele concentratie en privacy. Zo wordt er een omgeving gecreëerd die zowel samenwerking als productiviteit bevordert.